Скільки коштує найняти репетитора з англійської та як вибрати кращого фахівця

Минулого року десятки сайтів та програм з вивчення іноземних мов відкрили безкоштовний доступ для українців. Але люди все одно шукають персональних тичерів та вкладають гроші в освіту. Причина очевидна: жоден сайт або програма не дасть вам такого результату, як репетитор. Ми вже розповідали, за якими критеріями вибирати вчителів англійської. А в цій статті порахуємо, скільки коштує найняти хорошого фахівця.

Скільки бере репетитор з англійської та що впливає на ціну

В середньому заняття англійською мовою з репетитором коштує 250 грн. При цьому в одного репетитора година може коштувати 150 грн, а в іншого – 650 грн. І правило "чим дорожче – тим краще" працює далеко не завжди. На те, скільки тичер бере за одне заняття, впливає три фактори:

1. Самооцінка викладача

На перший погляд це звучить дивно. Насправді ж кожен репетитор оцінює свою роботу так, як вважає за потрібне. Хтось боїться піднімати ціни, хоча має величезний досвід і знання. У той самий час посередній вчитель може брати за заняття набагато вище середнього.

2. Юридичні аспекти

Якщо репетитор оформлений як фізична особа-підприємець та сплачує податки – вони вже включені до ціни годинного заняття. Тому вартість уроку з “легальним” учителем буде вищою.

Дорожче обійдеться і заняття з репетитором, який працює у мовній школі. Левова частка ціни за урок йде саме організації.

3. Кваліфікація, навички, формат уроків

Кожен диплом, сертифікат, досягнення учня чи рекомендація блогера впливають на прайс репетитора англійської мови. Адже чим вище hard і soft skills вчителя – тим вища його цінність як фахівця.

Якщо перші два пункти не впливають на ефективність опанування мови, то останній вартий окремої уваги.

Вартість заняття з репетитором з англійської: індивідуальні та групові уроки

Формат заняття – перше, що впливає його вартість. Найчастіше студентам пропонують:

  • індивідуальні уроки – найдорожчий варіант. Вчитель приділяє вам 100% своєї уваги та підлаштовує програму під конкретні запити;
  • групові заняття – бюджетніший варіант. Зазвичай репетитор набирає групу до 5-6 осіб із однаковим рівнем володіння мовою та схожими цілями в англійській;
  • уроки у міні-групі або “англійська для двох”. Якщо уроки у великій групі здаються малоефективними, а вчитися одному нудно – це та сама золота середина. І у фінансовому плані теж. Можна займатися з другом чи другою половинкою. Головне, щоб ваш рівень мови співпадав.

Говорячи про формат, зазвичай згадують про різницю в ціні для онлайн та офлайн-уроків. Але сьогодні 95% репетиторів проводять заняття через онлайн-платформи. Виняток становлять хіба що шкільні вчителі англійської, які дають додаткові заняття для своїх учнів.

Київ та інші міста: скільки в середньому коштує репетитор англійської у 

Якщо більшість репетиторів працюють онлайн – то ціна заняття не залежить від геолокації? У середньому тичери англійської з великих міст коштують дорожче, ніж їхні колеги з регіонів. Як ми вже писали, кожен репетитор самостійно формує ціну своєї роботи. Оскільки вартість життя в мегаполісах вища, то і послуги фахівців оцінюються дорожче.

Скільки в середньому бере репетитор з англійської мови залежно від частоти занять

У сфері приватних уроків теж працює принцип "гуртом дешевше". Наприклад, якщо ви хочете займатися один раз на тиждень – у середньому урок буде коштувати 250 грн. Але якщо ви оплачуєте пакет уроків, який передбачає два чи три заняття на тиждень – репетитор робить знижку 10-15%.

А як ефективніше з точки зору вивчення англійської? Ви набагато швидше помітите прогрес, якщо займатиметеся мовою 2-3 рази на тиждень.

Ціна репетитора з англійської на годину: український вчитель та native speaker

Останніми роками набирає популярності вивчення мови з нейтів спікерами – носіями англійської. Година заняття з корінним британцем чи американцем може коштувати і 500 грн, і 1000 грн, і більше. Висока ціна базується не стільки на ефективності методики, як на різниці в рівні життя та курсі валют.

А чи всім потрібні уроки з native speaker? Ні. Спілкування з носієм мови допомагає позбутися акценту та розвинути навичку розпізнавання мови на слух. Але досвідчений репетитор англійської з Харкова чи будь-якого іншого українського міста виконає це завдання не гірше.

General, IT, Business English: скільки коштує урок англійської з репетитором

Коли подумки формуватимете бюджет на вивчення англійської, не забудьте врахувати спеціалізацію. Найдешевше коштують заняття з General English, тобто загальної англійської. Тут ви навчаєте загальну, побутову лексику. Але якщо мова потрібна для роботи в міжнародній IT-компанії, доведеться пошукати профільного репетитора. Урок з ним коштуватиме дорожче, тому що ви купуєте додаткову навичку – розуміння айті-індустрії та знання професійної лексики викладачем.

Скільки коштує одне заняття з репетитором з англійської в залежності від кваліфікації

Коли ви наймаєте репетитора, то оплачуєте не просто годину його життя. Ви купуєте знання та досвід спеціаліста. Чим більший цей багаж – тим вища вартість заняття. На те, скільки коштує заняття, впливають:

  • досвід роботи;
  • освіта, у тому числі навчання у ВНЗ та сертифікати про рівень володіння англійською;
  • кейси – результати учнів;
  • методологія.

Як методологія викладання впливає те, скільки коштує репетитор з англійської мови

Ви ще застали репетиторів з англійської, які працювали лише з паперовими книгами? Ці часи давно у минулому! Зараз в арсеналі тичерів десятки інтерактивних платформ та додатків. Більшість із них – платні. І вартість доступу до цих ресурсів включена до тарифу вивчення мови.

Скільки коштує репетитор з англійської мови в середньому, якщо я хочу скласти TOEFL?

Підготовка до IELTS, TOEFL або інших міжнародних іспитів – це окреме завдання в процесі вивчення англійської мови. Щоб успішно скласти подібний іспит, потрібно володіти англійською на професійному рівні. Не кожний репетитор може привести учня до цього результату. Більше того, далеко не всі вчителі мають сертифікати про успішне проходження міжнародних іспитів. Тому вартість заняття в цій ніші – вища за середню. Орієнтуйтесь на суму від 450 грн за урок.

То скільки коштує година занять з репетитором англійської?

У середньому урок англійської мови коштує 250 грн. Але в залежності від ваших цілей та кваліфікації викладача ціна може змінюватись від 150 і до 650 грн. А якщо ви хочете вчитися з native speaker – заняття може коштувати до 1000 грн.

Пам'ятайте, що вартість – суб'єктивний фактор, і висока ціна не завжди гарантує швидкий результат. Обирайте репетитора за відгуками, освітою та досвідом роботи. Всю цю інформацію про репетиторів англійської з Дніпра або іншого міста ви знайдете на сайті Послуги ЮА.

17/03/2023

Читайте також

За останній рік українці почали активніше вивчати іноземні мови. Серед головних причин – вимушений переїзд за кордон, підготовка до релокації чи бажання працювати із іноземними компаніями.

27/03/2023

Після початку повномасштабної війни питання "А навіщо мені англійська мова?" зникло саме по собі. Біженці в Європі змушені щодня вирішувати побутові проблеми, і зробити це без знання англійської практично неможливо.

13/03/2023

Чи є сенс орієнтуватися на тренди в інтер'єрі, якщо вони змінюються щороку? Коли вони збігаються з вашим смаком і можуть зробити квартиру комфортною та функціональною – однозначно так!

27/02/2023