Трендовий інтер'єр ванної у 2023 році: найкращі ідеї для ремонту

Чи є сенс орієнтуватися на тренди в інтер'єрі, якщо вони змінюються щороку? Коли вони збігаються з вашим смаком і можуть зробити квартиру комфортною та функціональною – однозначно так! Дизайнери мають десятки рішень, про які ви могли навіть не здогадуватися. Але коли ви втілите їх у життя, вже не зможете уявити свою ванну без цих ідей.

1. Технічні рішення

Мода в інтер'єрі – це не стільки про актуальний колір плитки або меблів, як про технічні рішення. Акрилова ванна та душова кабіна – далеко не єдиний варіант облаштування санвузла. Зараз користуються популярністю:

  • безконтактний сенсорний змішувач;
  • тропічний душ;
  • душ з індивідуальними налаштуваннями, підсвічуванням та іншими додатковими функціями;
  • водонагрівач з функцією дистанційного керування;
  • унітази з функцією економії води;
  • лаконічна ванна-чаша.

"Розумна" сантехніка перетворює звичайний санвузол на домашнє СПА. По суті, це інвестиція у ваш комфорт. До речі, про інвестиції. Скільки коштує встановити такі гаджети?

На ринку діє проста формула: чим дорожче і складніше сама сантехніка – тим вища ціна на роботу майстра. Наприклад, скільки коштує замінити ванну? Якщо йдеться про найпростішу модель з акрилу – замінити ванну коштує від 700 грн. Робота з гідромасажною ванною або конструкцією на кшталт "чаша" обійдеться дорожче – від 1000 грн.

Що входить у встановлення ванни? Цей етап ремонту складається з кількох кроків: демонтаж старої ванної; встановлення нової моделі; монтаж змішувача; підключення до системи водопостачання. Якщо ви вирішили зробити перепланування, майстер може перенести точку сантехніки – це окремий етап у ремонті санвузла. Тому що саме входить до встановлення ванни – залежить від масштабу ремонту.

Що входить у вартість встановлення ванни? Ціна на встановлення ванни у Києві стартує від 700 грн. У цю вартість входить лише монтаж нової сантехніки. Демонтаж старої ванни, її винесення, встановлення змішувача, перенесення сантехточки – окремі види робіт, які не входять у вартість установки ванни.

Хто встановлює ванну? Монтаж ванни – досить складний процес, тому його варто довіряти тільки кваліфікованому сантехніку. Особливо, коли йдеться про конструкції на кшталт джакузі, що потребують підключення не тільки до водопроводу та каналізації, а й до електромережі.

2. Інсталяції та інші лаконічні конструкції

Площа санвузла, як правило, невелика, і простір потрібно використовувати на максимум. Тому на ринку з'являється дедалі більше мінімалістичної сантехніки.

Наприклад, на зміну масивним душовим кабінам із піддоном приходять лаконічні душові з трапом без поріжка. Робота з такими конструкціями потребує ювелірної точності. Майстер повинен подбати про надійну систему відведення води та гідроізоляцію.

Так само змінюється вигляд унітазів: все частіше в санвузлах встановлюють моделі з інсталяцією. Бачок та комунікації ховають за спеціальною конструкцією. Подібні технічні рішення коштують дорожче, ніж звична сантехніка, але результат точно вартий інвестицій.

Скільки коштує демонтаж та монтаж унітазу? Зняття старого унітазу коштує 150–200 грн. До цієї вартості не входить винос будівельного сміття. Встановлення нового унітазу коштуватиме від 400 грн. А ось за монтаж моделі з інсталяцією потрібно сплатити від 800 грн. У сумі демонтаж та монтаж унітазу з інсталяцією коштує близько 1000 грн.

Відразу відповімо на ще одне популярне питання: скільки коштує поміняти труби у туалеті? Демонтаж старих труб коштує від 40 до 100 грн за погонний метр. Це середня ціна по Києву. Штроблення стіни під трубу коштуватиме близько 130 грн. Розведення труб – від 60 до 100 грн за погонний метр. Ну а прокладання нових металопластикових труб коштує від 40 до 70 грн за погонний метр. Точно сказати, скільки коштує поміняти труби в туалеті, може тільки майстер виходячи з площі приміщення та інших нюансів.

2. Сценарії освітлення

Ця частина ремонту в санвузлі зазвичай виконується за залишковим принципом. В першу чергу приділяють увагу вибору сантехніки, потім – плитки та інших оздоблювальних матеріалів, і десь наприкінці цього списку з'являється освітлення. Але ж саме воно створює особливу атмосферу у ванній.

Що пропонують дизайнери? Головний тренд 2023 року – акцентна люстра. Одне яскраве джерело освітлення – ідеальний варіант для маленьких просторів. Якщо площа ванни трохи більша, краще передбачити додаткові точки. Наприклад, оформити LED-підсвічуванням дзеркало та полички для зберігання.

3. Системи зберігання

Звертали увагу, що у сучасних новобудовах проектуются два санвузли? Один – власне як ванна кімната, другий – як господарське приміщення. Але у більшості з нас санвузол все ж таки один, і саме в ньому зберігаються всі швабри, тази та запаси прального порошку. В результаті замість домашнього СПА ванна схожа на комору. Щоб уникнути такого ефекту, весь візуальний шум можна заховати у господарські шафи та на закриті полиці.

4. Трендові кольори

Колір, матеріали, текстури – у 2023 дизайнери пропонують безліч оригінальних ідей. Ось найцікавіші з них:

  • натуральні матеріали (камінь, дерево, мармур) або їхня імітація;
  • лаконічні геометричні форми;
  • однотонні інтер'єри;
  • яскраві акценти – альтернатива для тих, хто не любить монохром;
  • велика кількість чорного кольору в плитці, декорі і навіть сантехніці;
  • сантехніка з покриттям під латунь та золото;
  • плитка терраццо;
  • рослинний орнамент або живі рослини в інтер'єрі.


Але пам'ятайте, що головний тренд на всі часи – якісний та довговічний ремонт. Тому довіряйте оновлення свого житла лише надійним майстрам з ремонту квартир у Києві.

27/02/2023

Читайте також

За останній рік українці почали активніше вивчати іноземні мови. Серед головних причин – вимушений переїзд за кордон, підготовка до релокації чи бажання працювати із іноземними компаніями.

27/03/2023

Минулого року десятки сайтів та програм з вивчення іноземних мов відкрили безкоштовний доступ для українців. Але люди все одно шукають персональних тичерів та вкладають гроші в освіту.

17/03/2023

Після початку повномасштабної війни питання "А навіщо мені англійська мова?" зникло саме по собі. Біженці в Європі змушені щодня вирішувати побутові проблеми, і зробити це без знання англійської практично неможливо.

13/03/2023