Скільки коштує ремонт ванної кімнати?

Перед тим, як розпочати ремонт, хочеться знати точну суму майбутніх витрат. Це дуже раціональне рішення, особливо під час ремонту санвузла! Адже саме тут використовуються досить дорогі матеріали та застосовуються складні технологічні рішення. У цій статті ми розрахуємо приблизну вартість ремонту стандартної ванної кімнати.

З чого складається кошторис на ремонт санвузла

Якщо виходити з вартості квадратного метра, то ремонт у ванній кімнаті – один із найдорожчих у квартирі чи будинку. З ним може змагатися хіба обладнання кухні. Але ви можете керувати ціною, якщо розумієте, з чого вона складається:

  • чорнові матеріали. Це будівельні суміші, стяжка, каналізаційні труби, клей для плитки, дроти тощо. Словом, все, що залишається невидимим для сторонніх очей, але значно впливає на якість ремонту;
  • чистові матеріали. Це натяжна стеля, керамічна плитка, фарба для стін та інші матеріали для покриття поверхонь. Вартість чистового оздоблення може відрізнятися в 5-10 разів через великий розкид цін. Квадратний метр керамічної плитки може коштувати і 300 грн, і 2500 грн;
  • сантехніка. Раковина та ванна/душова кабіна – ще одна гнучка стаття витрат. Адже ви можете купити акрилову ванну українського виробництва за 5000 грн або виріб з натурального каменю за 100 000 грн. А ось про вартість унітазу та кошторису при ремонті туалету ми розповідаємо в іншій статті;
  • електрика. У санвузлі не обійтися без освітлення, розеток та вимикачів. Не забудьте додати ці витрати до кошторису;
  • меблі та декор. Зазвичай ці речі купують за залишковим принципом – в останній момент на бюджет, що залишився. Але ми радимо одразу підрахувати, скільки коштує встановити тумбу з раковиною, купити дзеркала та інші потрібні речі;
  • послуги майстра з ремонту квартир, сантехніка, електрика. До вибору виконавців слід поставитися дуже відповідально. Від якості їх роботи результат залежить навіть більше, ніж від вибору матеріалів.

Чорнова обробка та вартість роботи майстрів – найменш гнучка частина кошторису. Адже вартість оздоблювальних матеріалів та сантехніки – справа індивідуальна, і тут кожен розраховує на свій бюджет. Тому надалі ми зосередимося саме на цінах на послуги сантехніків.

Скільки коштують послуги сантехніка у Києві?

Майстри з ремонту квартир встановлюють ціну двома способами:

  • фіксовано за приміщення, або "під ключ". Повний ремонт ванної кімнати коштуватиме 20 000 грн. На вартість можуть впливати технічні особливості приміщення. Наприклад, перенесення сантехнічних точок збільшить вартість робіт на 25%;
  • окремо за кожний вид робіт. Нижче ми розповімо про середні ціни на найпопулярніші послуги.

Скільки коштує демонтаж ванної кімнати?

Якщо йдеться про вторинне житло, то перший етап ремонту – це демонтаж старих матеріалів. При капітальному ремонті приміщення вам потрібно позбутися сантехніки, каналізаційних труб, плитки або іншого покриття.

Якщо говорити про те, скільки коштує демонтаж та монтаж ванни, то ціна мінімально залежатиме від конструкції. Демонтаж простої акрилової ванни коштуватиме 300-400 грн, гідромасажної – близько 500 грн. А ось демонтаж раковини коштує близько 100-200 грн.

Скільки коштує демонтаж труб? У середньому погонний метр коштуватиме від 40 до 100 грн.

Крім сантехніки, не забувайте про демонтаж плитки. Цей процес досить трудомісткий, тож коштує від 130 грн за квадратний метр.

Чорнова обробка: скільки коштують послуги сантехніка?

Тут йдеться про вирівнювання стін та підлоги. Підготовкою стін та підлоги до чистового оздоблення може займатися окремий спеціаліст або сантехнік, який відповідає за ремонт під ключ. Стяжка підлоги та підготовка стін під укладання плитки у Києві в середньому коштує від 250 грн за квадратний метр. Ще одна популярна послуга в "мокрих зонах" квартири – облаштування гідроізоляції – коштуватиме від 150 грн за квадратний метр.
 

Скільки коштує поміняти всі труби у ванній кімнаті?

Міняти труби у квартирі бажано через 15-20 років після попереднього капітального ремонту. Часто для цього і починається ремонт у ванній кімнаті. Трохи вище ми згадували, скільки коштуватиме демонтаж труб. А скільки вартує заміна труб та каналізації?

Ціна складається з кількох компонентів.

  • Демонтаж каналізаційних труб – від 80 до 120 грн за погонний метр. Це окремий вид робіт, який коштує трохи дорожче, ніж робота із трубами для води.
  • Штроблення під труби. Якщо є потреба, ціна за цю послугу складе в середньому 130 грн за погонний метр.
  • Скільки коштує зробити розведення труб у ванній кімнаті? Цей етап коштуватиме 50-100 грн за одну трубу.
  • Скільки коштує заміна чавунних труб на пластикові? Установка поліпропіленових чи металопластикових конструкцій оцінюється у 50-80 грн за погонний метр.
  • Додаткові роботи. Наприклад, замурування труб коштує в середньому 150 грн за погонний метр.

Скільки коштує поміняти труби холодної та гарячої води? Тепер ви знаєте, з чого складається ця послуга та може розрахувати вартість, виходячи із площі приміщення. Але фінальну цифру назве майстер після огляду об'єкта.

Скільки коштує замінити ванну?

Скільки коштує встановити нову ванну, залежить від її типу. Наприклад, встановлення та підключення ванни з гідромасажем коштує до 5000 грн. Але зазвичай людей цікавить, скільки коштує заміна акрилової ванни? Це найпопулярніше рішення для санвузлів, її підключення коштуватиме 700 грн.

Альтернатива ванні – душова кабіна. Конструкції душу можуть кардинально відрізнятись, а значить – і ціни на роботу з ними варіюються. Скільки коштує установка душової стійки? Середня ціна – 1000 грн. Монтаж душового піддону коштуватиме 1300 грн, а підключення душової кабіни – 1700 грн.

Скільки коштуватиме встановлення раковини?

Коли плитка вкладена, а ванна встановлена, залишаються дрібні роботи. Наприклад, монтаж умивальника коштує від 300 грн. Якщо ви зберегли стару сантехніку, скільки коштує поміняти кран? Мінімальна вартість – 200 грн. Скільки коштує поміняти змішувач у ванній в Києві? Ціна на цю послугу у середньому – 300 грн.

Тепер ви можете розрахувати, скільки коштує ремонт у ванній кімнаті, та знайти майстра з ремонту квартир у Києві.

19/12/2022

Читайте також

За останній рік українці почали активніше вивчати іноземні мови. Серед головних причин – вимушений переїзд за кордон, підготовка до релокації чи бажання працювати із іноземними компаніями.

27/03/2023

Минулого року десятки сайтів та програм з вивчення іноземних мов відкрили безкоштовний доступ для українців. Але люди все одно шукають персональних тичерів та вкладають гроші в освіту.

17/03/2023

Після початку повномасштабної війни питання "А навіщо мені англійська мова?" зникло саме по собі. Біженці в Європі змушені щодня вирішувати побутові проблеми, і зробити це без знання англійської практично неможливо.

13/03/2023