Ремонт санвузла: скільки коштує поміняти туалет?

Зважитися на ремонт досить складно, адже цей процес найчастіше потребує фінансових ресурсів, часу та енергії. Для початку треба вибрати стиль інтер'єру. Вивчити ринок будматеріалів та знайти відповідні варіанти. А головне – порахувати, скільки це все коштуватиме.

У цій статті ми розрахуємо кошторис на ремонт у туалеті. Скільки коштує установка унітазу та раковини? Яка середня ціна на сантехніку? Які підводні камені можуть виникнути для формування бюджету? Про все це розповідаємо нижче.

Скільки коштує установка санвузла?

Ми вже докладно розповідали, скільки коштує ремонт ванної кімнати. А тепер порахуємо, скільки коштує установка сантехніки у туалеті. Для початку розберемося, з чого складатиметься кошторис:

  • чорнові та чистові матеріали. Це стяжка, будівельні суміші, каналізаційні труби, плитка, клей під неї тощо;
  • сантехніка. Це, власне, унітаз та раковина;
  • робота майстрів. Радимо відповідально поставитися до вибору майстрів з ремонту квартир: вивчити відгуки, подивитися фото готових проєктів, звернути увагу на стаж та навички. Вся ця інформація доступна на нашому сайті.

Скільки коштує поставити новий унітаз, покласти плитку, замінити труби – одним словом, зробити ремонт у туалеті – зможе порахувати тільки майстер після оцінки приміщення. Крім того, велику роль відіграють ваші уподобання. Якщо ціна на послуги майстрів та чорнові матеріали знаходиться в певних рамках, то вартість чистової обробки та сантехніки може відрізнятись у 3-5-7 разів. Найпростіший унітаз коштує від 1000 грн. Але ви можете купити сучасний електронний пристрій за 90 000 грн. Тому відповідь на питання "скільки коштує встановити унітаз" завжди буде дуже індивідуальною.

Як оплачувати послуги сантехніка?

Послуги майстрів зазвичай становлять близько 30% від загального кошторису. Роботу оплачують одним із двох способів:

  • фіксовано за приміщення "під ключ". Середня ціна на ремонт туалету – 10 000 грн. Але фінальну вартість майстер може назвати лише з урахуванням технічних особливостей приміщення. Наприклад, якщо проєкт передбачає перенесення сантехнічних точок, ціна зросте на 20%;

  • окремо за кожний вид робіт. У такому разі фахівець прописує кошторис, де вказує ціну на кожну послугу.

На які цифри варто орієнтуватись? Нижче ми навели середні ціни по столиці на ключові етапи ремонту санвузла.

Скільки коштує демонтаж старого унітазу?

Перший етап ремонту – демонтаж старої обробки. Якщо ви націлені на капітальний ремонт, який прослужить не один рік, є сенс змінювати сантехніку, труби, плитку.

Середні ціни на демонтаж по Києву:

  • унітаз – від 150 до 200 грн;

  • труби – від 40 до 100 грн за погонний метр;

  • каналізаційні труби – від 80 до 120 грн за погонний метр;

  • плитка – від 100 до 150 грн за квадратний метр.

Скільки коштує чорновий ремонт туалету?

Ціна за цей блок робіт безпосередньо залежить від стану приміщення. Якщо стіни рівні, і майстру потрібно лише підготувати поверхню під укладання, квадратний метр обійдеться близько 100 грн. Якщо доведеться робити стяжку і вирівнювати поверхню, орієнтуйтесь на 130-180 грн за квадрат.

Скільки коштує прокласти 1 метр каналізації?

Ціна на заміну стояка каналізації може фіксуватися за весь обсяг робіт чи поетапно. У середньому заміна системи коштуватиме 2000-4000 грн, залежно від складності процесів. З чого формується ціна?

  • Демонтаж труби – ціну ми вказували вище у статті.

  • Штроблення стін під трубу – близько 130 грн за погонний метр.

  • Розведення труб каналізації – від 60 до 100 грн за погонний метр.

  • Додаткові роботи. Наприклад, замурування труб коштує в середньому 150 грн за погонний метр.

Скільки коштує укласти плитку в туалеті?

Ціна на укладання плитки у Києві коливається від 250 до 600 грн. Звідки такий широкий діапазон? Все залежить від складності роботи. Наприклад, за укладання дрібної мозаїки доведеться заплатити більше, ніж за звичайну плитку-”кабанчик”. Робота з дрібними деталями – трудомісткий та тривалий процес.

Крім того, має значення ціна плитки. Майстри закладають у вартість послуг можливі ризики. Тому чим дорожчий матеріал використовує замовник, тим вищі ризики у майстра. Отже, тим вища вартість послуг.

Скільки коштує установка унітазу в Україні?

В середньому монтаж унітазу коштує від 400 грн. Ціна може бути вищою через технологічні особливості туалету. Наприклад, популярні унітази-біде – досить складні технічні пристрої. Їхній монтаж займає більше часу. Оскільки ціна роботи безпосередньо залежить від того, скільки часу потрібно для встановлення унітазу, монтаж буде коштувати дорожче.

Скільки коштує установка унітазу з інсталяцією?

Унітаз із інсталяцією – актуальне рішення для сучасного інтер'єру. Частина конструкції унітазу ховається за оздобленням, тому приміщення виглядає більш лаконічним та стильним. Через складність і трудомісткість процесу монтаж конструкції з інсталяцією коштує дорожче, ніж звичайного унітазу. Орієнтовна ціна у столиці – 800 грн.

Скільки коштує установка зливного бачка на унітаз?

Деякі бюджетні моделі унітазів продаються без бачка, тому його доведеться купувати та встановлювати окремо. Мінімальна вартість за таку послугу – 250 грн.

Скільки коштує установка раковини та змішувача?

Установка раковини – один із завершальних етапів ремонту у санвузлі. Скільки коштує установка раковини? Середня ціна – 300 грн. Заміна змішувача обійдеться близько 150 грн.

 

Ремонт – це не так страшно, як здається. Звичайно, якщо підійти до справи з розумом та заручитися підтримкою надійних майстрів із ремонту квартир.

21/12/2022

Читайте також

За останній рік українці почали активніше вивчати іноземні мови. Серед головних причин – вимушений переїзд за кордон, підготовка до релокації чи бажання працювати із іноземними компаніями.

27/03/2023

Минулого року десятки сайтів та програм з вивчення іноземних мов відкрили безкоштовний доступ для українців. Але люди все одно шукають персональних тичерів та вкладають гроші в освіту.

17/03/2023

Після початку повномасштабної війни питання "А навіщо мені англійська мова?" зникло саме по собі. Біженці в Європі змушені щодня вирішувати побутові проблеми, і зробити це без знання англійської практично неможливо.

13/03/2023